Amsterdam

04 Amsterdam

Bij verschillende amateurfotografen uit Nederland zie ik deze rij huizen in Amsterdam heel vaak terug keren. Toen ik onlangs zelf in Amsterdam vertoefde, was ik dan ook heel nieuwsgierig naar dit fotogeniek hoekje.

Het kenmerkt Amsterdam, huisjes gelegen aan het water. Mooi hoog rijzend. Maar als je er wat langer oog voor hebt, dan valt telkens opnieuw op hoe ‘schots en scheef’ de huizen er staan. En toch heeft elk huisje z’n bewoners.

Dit fotogeniek hoekje wordt heel vaak ’s avonds op de plaat vast gelegd. En terecht, het is er prachtig met het avondlicht. Of nog beter: ’s nachts met een lange sluitertijd. Ik heb de foto overdag in volle zonlicht genomen. Maar misschien keer ik er ooit wel terug om er ’s avonds laat wat creatievere foto’s te maken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s