I walk on with hope in my heart

02 I walk on with hope in my heart

Het motto dat ik hanteer op deze blog begint met “take time”. Dat is niet zomaar gekozen, maar heel doelbewust. Het betekent natuurlijk ‘tijd nemen’ voor de dingen die je graag doet. Maar het verwijst ook naar ‘traagheid’.

Net zoals bomen de tijd nemen om te groeien, ondanks wat er rondom hen gebeurt. Ze groeien op hun eigen tempo. Traagheid maakt gewoon deel uit van hun bestaan. Zo hou ik niet alleen van stilte en rust maar ook van traagheid op een bepaalde manier.

Mijn hobby’s zijn vaak verweven met traagheid. Bij het fotograferen werk ik graag met een statief. Maar ook bij straatfotografie hou ik van traagheid. Niet snel op een knopje drukken. Maar mezelf eerst onderdompelen in de omgeving, kijken wat er me raakt, kijken naar de schoonheid van de buurt waarin ik vertoef. Tijd maken om te vertragen.

Ook in de keuken hou ik van die traagheid. Schotels die urenlang staan te sudderen zijn m’n favorieten. Maar ook voor het bakken van een taart neem ik graag m’n tijd. Zelfs eten doe ik vaak veel trager dan anderen. Genieten van al die smaken. Proeven wat ik in m’n mond steek.

Maar ook wandelen, lezen, … Ik neem er zo graag m’n tijd voor. Opgaan in het moment. Intens beleven van binnenuit.

En hoe meer de samenleving wil versnellen, hoe vaker ik die traagheid bewust op zoek. Kwestie van die balans in evenwicht te houden…

4 reacties op ‘I walk on with hope in my heart

 1. roger 7 februari 2017 / 11:05

  Hi Inge
  Ik heb je blog bekeken en ik vind het meer dan geslaagd. De foto’s zijn leuk en mooi – de teksten die het geheel omkaderen zijn inspirerend – de uitleg is duidelijk en nodigt uit tot actie (bakken).
  Dat je jouw foto’s laat zien is duidelijk een pluspunt en kan misschien onverwachte positieve reacties opleveren.
  Ik denk dat je een interessante manier hebt aangeboord om je talenten te ontplooien en jezelf aan de wereld kenbaar te maken. Daar dienen de “social media” toch voor,nietwaar?
  Verder veel succes, ik blijf je volgen.
  Groetjes
  roger

  Like

  • Sweet flight 11 februari 2017 / 12:01

   Roger, jouw woorden doen heel veel plezier. Echt heel mooi om te lezen. Ik ben blij dat je ook plezier beleeft aan de blog.

   Like

 2. Silvy 28 januari 2017 / 16:07

  Wat een prachtige foto! En jouw tekst erbij is ook echt raak… Past bij jouw blog! Liefs, Silvy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s