Field of flowers

07 Field of flowers

In het voorjaar bezocht ik de tentoonstelling ‘Het verlangen naar Frankrijk’ van Michiel Hendryckx. Prachtige foto’s in een mooie historische omgeving en bijhorende teksten met een licht humoristische kwinkslag. Maar de foto’s inspireerden me ook om nieuwe plaatsen te ontdekken.

Zo ontdekte ik deze kapel in Tournehem. Een plaats die ik anders nooit ontdekt zou hebben, in een godvergeten dorp. Ongelooflijk hoe Michiel deze plaatsjes telkens opnieuw weet te ontdekken.

En natuurlijk wou ik deze plaats ook vastleggen. Maar dat leek minder evident dan gedacht. Omdat het originele beeld van Michiel te veel in m’n hoofd verankerd zat. Omdat ik de originele foto probeerde te kopiëren. Want dat was een succesformule gebleken. Toch? Voor hem, ja…

Dan is het een kwestie van dat beeld los te laten, de omgeving opnieuw te ontdekken en zelf op zoek te gaan naar het beeld dat bij mij past. En dat is uiteindelijk dit beeld geworden, waar ik tenslotte ook heel tevreden mee ben.

Het is zoals met het leven. Vaak houden we te veel vast aan het beeld zoals het leven zou moeten zijn. In de ogen van de maatschappij, in de ogen van de anderen, of soms zelfs in de ogen van onszelf. En dan is het moeilijker om ten volle te genieten van het leven.

Maar als je er in slaagt om je eigen levenspad te ontwikkelen, je eigen levensweg te creëren, los van ‘zoals het leven zou moeten zijn’, dan is het leven heel wat makkelijker. Maar het vraagt moed en lef om dat beeld zoals het leven zou moeten zijn los te laten…

4 reacties op ‘Field of flowers

 1. danyvantomme 20 januari 2018 / 20:31

  Mijn beste Inge, na je comment op mijn post ‘beauty in photography’ ben ik uiteraard op je blog terechtgekomen. Good spirit! En wat zie ik… Je hebt ook al de wondermooie spot in Tournehem La Hem ontdekt. La Chapelle de St-Louis of ook gekend onder de roepnaam ‘La Chapelle de Guémy’. Je hebt ze ontdekt via mijn goeie vriend Michiel en ook ik heb door hem de plek ooit voor de eerste keer bezocht. Ondertussen ben ik er reeds vele malen naar teruggekeerd, deze plek werkt verslavend wegens de grote rust dat je er kunt vinden. Mijn laatste bezoek dateert van september 2017 samen met 2 collega fotografen waarvan er destijds eentje (Mieke Dobbelaere) zelfs heel veel research heeft gedaan voor Michiel voor ‘De Bende van Wim’ en ‘Het Bourgondisch Complot’ We zijn allemaal verknocht aan de plek! -))) Maar kan dat verwonderen? Nee. Ik weet niet of je hier links kunt plaatsen in zo’n comment, maar ik probeer het toch maar… een link naar een bijna 10 jaar oud bericht op mijn pagina, mijn ontdekking van La Chapelle de Guémy. Grtz, Dany danyvantomme.wordpress.com/2008/07/28/la-chapelle-de-guemy/

  Like

  • Sweet flight 21 januari 2018 / 12:38

   Het is toch mooi om te zien, Dany, dat Michiel mensen verbindt. Door zijn fotografie, door zijn verhalen, door de plaatsen die hij doorgeeft aan anderen. Het is immers niet de eerste keer dat deze foto mij in contact brengt met andere liefhebbers van Michiel z’n fotografie. Het opent duidelijk deuren naar gelijkgezinden en gelijkgestemden. Ik ben nog maar één keer op deze plaats geweest maar ik weet dat ze me er nog zullen zien 🙂 En uiteraard neem ik nog een kijkje op jouw website naar jouw interpretatie van deze kapel. Het is fijn om al die uiteenlopende interpretaties te zien.

   Like

 2. Kristjan 6 december 2017 / 17:33

  zeer mooi beeld, Inge. Het zou zo van M.H. kunnen zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s