Kalmthoutse heide

006 Kalmthoutse heide

Het doel van deze blog was, en is nog altijd, er vaker op uit te trekken en genieten van het mooie dat deze wereld ons te bieden heeft. Waarheen… dat doet er eigenlijk niet toe. Vorig jaar bleek de zee een grote aantrekkingspool te zijn. Ik trok meerdere keren naar de Belgische, Franse en Nederlandse kust.

Dit jaar ben ik begonnen met natuurgebieden in eigen land te ontdekken. En het zou wel eens kunnen dat dit de rode draad doorheen dit jaar wordt.

De Kalmthoutse heide kende ik natuurlijk van naam, maar ik was er nooit eerder geweest. Tijd om hier verandering in te brengen. En het is me bijzonder goed bevallen. Mooie weidse natuur. Stilte om je heen. Variatie alom.
Er stond een koude wind maar de zon verlichtte met regelmaat enkele bomen of een stukje landschap. En dat geeft natuurlijk extra cachet aan een foto.

Ik krijg heel veel goesting om er in de zomer, wanneer de heide bloeit, nog eens opnieuw heen te gaan. En met een prachtige zonsopgang moet dat bijzonder zijn. Maar in de zomer betekent een zonsopgang beduidend veel vroeger opstaan. Ik ben benieuwd of me dat zal lukken 🙂 De Kalmthoutse heide ligt immers niet om de hoek. Dat betekent extra vroeg opstaan 🙂

P.S.: Na publicatie van deze blog, blijkt dat ik wel al eens in de Kalmthoutse heide was. Vroeger, als kind. Ik herinner me wel degelijk een ‘wandeling in zand’. Alleen was ik me er niet van bewust dat deze wandeling zich op deze plaats voor deed.
Dankzij deze blog (en het geheugen van iemand anders) is mijn geheugen nu ook weer verder aangevuld 🙂

4 reacties op ‘Kalmthoutse heide

 1. Jessica J. 11 maart 2018 / 20:19

  Ik ben er al ontzettend lang niet meer geweest! Binnenkort maar eens verandering in brengen; het is er heerlijk wandelen!

  Liked by 1 persoon

  • Sweet flight 11 maart 2018 / 20:45

   Absoluut. Een stukje natuur waar je elk seizoen heen kan gaan. Telkens in andere omstandigheden.

   Like

 2. Erwin 4 maart 2018 / 10:43

  Ook in eigen land zijn er wondermooie plekjes, welke jij zo mooi in the picture plaatst.
  Terug een zeer geslaagde foto…!

  Liked by 1 persoon

  • Sweet flight 5 maart 2018 / 08:44

   Dat is waar, Erwin. In eigen land zijn er ook heel wat wondermooie plekjes. Maar we hebben er vaak minder oog voor. Maar daar gaan we verandering in brengen. Ik ga ze nu bewust op zoeken 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s