Serenity is not the absence of conflict…

012 Serenity is not the absence of conflict

Serenity is not the absence of conflict, but the ability to deal with it.

In Lelystad staat het beeld ‘de hurkende man’. Een reusachtig beeld dat gehurkt, in volle rust, vredig over het IJsselmeer uit kijkt. Wat er zich ook voor hem af speelt, hij blijft genietend aanschouwen. Zijn rust wordt niet verstoord door zijn omgeving. ‘Sereen zijn’ noemen ze dat dan.

Heerlijk lijkt me dat. Om sereen te blijven als de dramatiek om je heen weer hoge toppen scheert, als de hectiek op die dagen weer geen grenzen kent. Kalm en vastberaden je eigen weg gaan, je hoofd niet op hol laten brengen door het drama van de dag, je niet laten mee slepen door de hectiek om je heen.

Ik ben iemand die graag de vrede bewaart. Maar soms moet je gewoon aanvaarden dat niet iedereen de rust en stilte na streeft, dat vele anderen nu eenmaal hun energie halen uit drama en een overdaad aan expressiviteit.

4 reacties op ‘Serenity is not the absence of conflict…

 1. Krist 9 september 2018 / 13:19

  Ik had deze al gezien maar het blijft spectaculair, precies een object van burning man.

  Like

  • Sweet flight 9 september 2018 / 17:16

   Ja, het is inderdaad spectaculair. Ik hoop er ooit nog eens te kunnen passeren in andere lichtomstandigheden. Zodat het imposante nog wat meer benadrukt wordt.

   Like

 2. guyfotografie 3 september 2018 / 08:16

  Hoi Inge, vreemd … voordat ik de woorden ‘hurkende man’ las zag ik dat helemaal niet, hoewel de constructie op de foto wel mijn aandacht trok – ‘een wolk’ zweefde even door mijn gedachten, maar eigenlijk had ik niet het te identificeren of te benoemen … vreemd dus hoe taal hier beperkend werkt (want die ‘hurkende man’-associatie krijg ik nu niet meer weg :)). Veel sereniteit gewenst, temidden van de chaos – het ene kan niet zonder het andere.

  Liked by 1 persoon

  • Sweet flight 9 september 2018 / 12:20

   Kunst is altijd heel interpreteerbaar. En vaak zien we niet altijd wat oorspronkelijk de bedoeling was. Dat is het mooie aan een eigen interpretatie… Dat doen we eigenlijk voortdurend in het leven 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s