Het paard van Marken

003 Het paard van Marken

Het mooie van een foto is dat het niet alleen een weergave van een bepaald beeld is, maar dat het ook opnieuw de sfeer van het moment terug naar boven brengt.

Marken is een schiereiland in het noorden van Nederland. Je plaatst er je wagen in het begin van het eiland, verdere verplaatsingen doe je er te voet of met de fiets. Deze vuurtoren bevindt aan de andere kant van het schiereiland waardoor het niet platgelopen wordt. De meeste mensen blijven hangen in de haven (dicht bij het parkeerterrein). Nochtans is het de wandeling dubbel en dik waard.

Het weinige volk maakt de sfeer bij de vuurtoren bijzonder. De vuurtoren kreeg de naam ‘het paard van Marken’ en wordt nog steeds bewoond.

Wat een ongelooflijke plaats om daar te wonen. Rondom rond alleen maar water, waar je de natuur van zo dicht bij kan beleven en de seizoenen intens kan ervaren, de seizoenen zoals ze zijn. Een immense rustige vlakte in de zomer, met vele bootjes die op en neer varen. Woeste stormen in de herfst. Kruiend ijs in de winter die er veel kouder is dan bij ons (in West-Vlaanderen). De lente die terug voor rustiger water zorgt.

En dan een veelheid van schitterend licht. In elk seizoen anders. Op elk moment van de dag anders. Telkens een andere zonsopgang en zonsondergang…

Wat een unieke plek om daar te wonen en te leven.

10 reacties op ‘Het paard van Marken

  • Sweet flight 26 november 2018 / 21:37

   Nee, die film kende ik nog niet. Maar de trailer spreekt me heel erg aan. Deze film zal ik voor het einde van het jaar nog gezien hebben 🙂 Dankjewel voor de schitterende tip 🙂

   Like

 1. Rita 20 september 2018 / 08:42

  mooi..mooi…geniet nog even van de mooie nazomer beelden

  Liked by 1 persoon

 2. Leo 16 september 2018 / 16:36

  Ook een unieke foto locatie Inge. . ..heb hem al van veel zijdes gezien op diverse foto’s. ..deze is ook heel mooi…hoop hem ook eens te bezoeken.

  Liked by 1 persoon

  • Sweet flight 16 september 2018 / 18:05

   Absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen. Ik hoop hem ook nog eens opnieuw te kunnen bezoeken, telkens in andere omstandigheden.

   Like

 3. Geert Casier 16 september 2018 / 15:51

  Dank voor deze info, Inge. Ik had daar al heel dikwijls mooie foto’s van gezien, maar wist niet hoe de situatie daar ineen zat.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s